Výborný domácí chléb z žitného kvásku
...chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale...
Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Bezlepková veka na chlebíčky
...veka na chlebíčky je velmi snadno upečená doma v troubě. A každý má rád...
Kváskové lívance recept
Ke zralému kvásku přidáme mouku se špetkou soli, vlažné mléko, vejce, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vymícháme těsto, opět zakryjeme foií a dáme kynout, přibližně na 3 hodiny. Pánev potřeme trochou tuku a z vykynutého těsta upečeme lívanečky.
Podobné recepty jako Kváskové lívance
Kváskový mazanec nebo vánočka recept
Tématické fráze: vánočka z žitného kvásku prasklý mazanec proč mi praskl mazanec kvasek na vánočku mazanec z žitného kvásku vánočka s kváskem proc praskl mazanec prasklá vánočka kvaskovy bochanek mazanec z ze žitného kvásku kváskový mazanec ze špaldové mouky vánočka s žitným kváskem mazanec ze žitné
Podobné recepty jako Kváskový mazanec nebo vánočka
Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept
Tématické fráze: rohlíky z kvásku kváskové rohlíky recepty na domácí kváskové housky domácí rohlíky z kvásku kváskové rohlíky recept housky z žitného kvásku kváskové celozrnné rohlíky pečivo z žitného kvásku rohlíky z žitného kvásku kváskové domácí rohlíky domaci housky z kvasku domácí rohlíky z z .
Podobné recepty jako Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Focaccia z kvásku recept
Tématické fráze: foccacia z kvásku focaccia recept žitný kvásek focacia z kvasku foccacia bez kynutí kynutí kvásku focaccia bez kynutí recepty foccacia kvaskova focaccia foccacia focaccia recept fokacia z kvasku focaccia kvaskova recepty z kvásku foccacia recept fociacca jak na prvni kvasek focaccia
Podobné recepty jako Focaccia z kvásku
Chleba z pravého kvásku recept
krásný ,nadýchaný chlebík- také jsem se vrhla na pečení z kvásku- teprve před 3 dny se mi podařilo si ho obstarat.Už jsem zkoušela , ale nemám jej tak krásně nadýchaný- ale je dobrý chutná výborně /lepší než z obchodu/, tak musím zkoušet a zkoušet, taky vyzkouším tenhle. Odpovědět
Podobné recepty jako Chleba z pravého kvásku
Babiččin mazanec recept
Z droždí, části mléka, lžíce cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme v teple kynout. Zbytek mouky, cukru, sůl, rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr smícháme v míse nasucho. Potom přidáme žloutky, zbylé mléko, rum, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vařečkou zpracujeme na hladké
Podobné recepty jako Babiččin mazanec
Kvásek z žitné mouky recept
Postup přípravy. Po přečtení tohoto receptu se možná zaleknete, ale není to vůbec složité. Recept na chléb připravený z tohoto kvásku naleznete zde: Chléb z žitného kvásku Začátek receptu je trochu zdlouhavější, ale když už máte kvásek hotový, tak jej jen přikrmujete a můžete používat každý den.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Tématické fráze: výroba chlebového kvásku chlebový žitný kvásek recept jak udělat kvásek jak se dělá kvásek na chleba výroba kvasku na chleba chleba z kvásku příprava chlebového kvásku recept na domácí kvásek na chleba kvásek na domácí chléb jak vyrobit kvásek vyroba kvasku na domaci chleb výroba kv
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Dalamánky z domácího kvásku recept
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc. Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme. Může se stát že bude těsto řidší, tak můžeme lehce přidat žitnou mouku. Necháme kynout na teplem místě minimálně 6 hodin. Můžete i déle záleží na kvásku.
Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku
Velikonoční mazanec bez kynutí recept
Po vyjmutí z trouby nechte chladnout při pokojové teplotě, tak se vám nestane, že by mazanec "splaskl". Mazance prý totiž nemají rádi přílišné změny teplot. Skladovat by se měl až zcela vychladlý, v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce a skladovaný v uzavíratelné nádobě. Tak prý vydrží co nejdéle v
Podobné recepty jako Velikonoční mazanec bez kynutí
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujeme a dáme do pomoučněné oša
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Chleba z kvásku recept
Ihned po upečení můžeme chleba z kvásku opět přetřít ochucenou vodou. Je to sytý chlebíček se skvělou kůrčičkou. Čistá práce - umíchat těsto, překládat ho a strčit do trouby - mě stála 10 minut. Zbylou práci za nás vykoná dlouhé kynutí. Do doby přípravy jsem zahrnula práci s těstem a pečení.
Podobné recepty jako Chleba z kvásku
Kváskové lívance recept
Pokud se rozhodnete založit si kvásek z žitné mouky a vody na domácí pečení chleba, skvělým způsobem, jak využít přebytky, je právě tento recept na úžasné kváskové lívance. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kváskové lívance
Krkonošské kyselo recept
Jo jo, nežijeme v době před 200 sty lety, dnes máme jiné možnosti a finance. Předkové vařili jen z vody, kvásku, brambor, hub, cibule a sádla, pokud bylo. Vejce jen u bohatších rodin, máslo ne, to se prodalo. Takže dnes klidně i to máslo a vejce, ale rozhodně ne zelí ani mléko nebo smetanu. To už po
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Domácí pšenično-žitný kváskový chléb recept
Postup přípravy. Rozkvas připravíme ze 3 lžic kvásku z lednice, 2 lžic žitné chlebové a 1 - 2 lžic žitné celozrnné mouky a cca 100 ml vlažné vody, aby vznikla hustší kašička v celkovém množství cca 200 ml. Necháme vykvasit do dvou až trojnásobného objemu (trvá 4 - 12 hodin podle teploty).
Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný kváskový chléb
Domácí bílý ošatkový kváskový chléb recept
Potom kvásek přikrmíme 100 g hladké světlé chlebové mouky T 650 a 100 ml nesycené minerální vody, pořádně rozmícháme a našleháme kvásek vidličkou, aby se do něj dostalo co nejvíce vzduchu, odebereme z něj 250 g do mísy robotu a zbytek kvásku ve sklenici putuje uzavřený víčkem zpět do chladničky.
Podobné recepty jako Domácí bílý ošatkový kváskový chléb
Honzovy buchty recept
Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchty a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout, přičemž v průběhu kynutí těsto asi 2x prohněteme. Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky
Podobné recepty jako Honzovy buchty
Pšeničné bagetky z kvásku recept
Lubik: díky za odpověď i úpravu Na olej jsem se ptala proto, že ty uvedené 3 g nejsou snad ani kávová lžička oleje - to v těstě, které má celkem 1-1,3 kg nemůže být poznat. Obecně se uvádí, že by tuku v těstě, pokud je přidán, mělo být alespoň 4%, tzn. tady 26 g, aby mělo jeho přidání nějaký význam
Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku
České buchty
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řa
Podobné recepty jako České buchty
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Focaccia z kvásku . Chléb z kvásku . Rohlíky . Rohlíky . Placky z brambor s droždím . Pizza bez droždí . Rychlohousky bez droždí . Bagety s prefermentem a kváskem . Chléb se sušeným kváskem . Kvásek z naklíčených zrn . Dalamánky z domácího kvásku . Chleba z pravého kvásku . Žitný kvásek z podmáslí .
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Domácí housky recept
Z dvojité dávky mám 17 housek, ale větších, jedna má kolem 60g. Jinak těsto bylo super, ale dost se lepilo, musela jsem přidat trochu mouky, jinak pracovalo se s ním skvěle a houstičky jsou opravdu výborné a nadýchané. Děkuji za recept.
Podobné recepty jako Domácí housky
Žitný kvásek recept
Ale vůbec se s ním nedělej a koukni se na kváskovou mapu. Někdo ti ho určitě rád dá zadarmo a nebo za nějakou maličkost. Najdeš si tam někoho v blízkosti svého bydliště a kontaktuješ ho - je tam @ nebo telefonní číslo. Pšeničný kvásek se dělá z kvásku žitného, on totiž nemá takovou trvanlivost jako
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Domácí kmínový chleba recept
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Rohlíky kváskove recept
Den předem večer smícháme 1 lžíci kvásku z lednice a přidáme 65 g vody a 65 g mouky. Necháme do rána vykynout při pokojové teplotě. Ráno smícháme kvásek se vším ostatním kromě soli a necháme 1 hod odpočinout. Potom přidáme do těsta sůl. Necháme kynout asi 5-6 hodin.
Podobné recepty jako Rohlíky kváskove
Dobré domácí housky recept
Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Po vykynutí si vyklopíme těsto na vál a znovu propracujeme, poté si těsto rozdělíme na kousky velké asi jako větší meruňka. Vytvarujeme kuličky a dáváme
Podobné recepty jako Dobré domácí housky
Kvásková ciabatta recept
První den dáme do mísy robota 2 polévkové lžíce aktivního bílého kvásku, recept zde. Ke kvásku přidáme 125 g bílé světlé chlebové mouky t 650, přilijeme 125 ml vlažné vody, všechno spolu pořádně promícháme do hladka, mísu zabalíme do igelitové tašky a necháme tento rozkvas volně na pultě vykvasit.
Podobné recepty jako Kvásková ciabatta
Kváskový estonský skořicový kringel recept
Z chytré knihy o kvásku jsem se dozvěděla, že střídání teplot při kynutí s kváskem je žádoucí, protože v kvásku je víc druhů kvasinek a každé potřebují jinou teplotu pro svůj rozvoj. No a ještě druhá moudrost z knihy - tuk zpomaluje kynutí. V tomto těstě je dost tuku, takže si recept sám žádá pomalé
Podobné recepty jako Kváskový estonský skořicový kringel
Nadýchaný a vláčný mazanec recept
Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk, aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku a necháme dělat pekárnu svou práci. Po vykynutí si uděláme buďto mazanec nebo tvary jaké chceme. Těsto je dost mastné, al
Podobné recepty jako Nadýchaný a vláčný mazanec
Špaldové kváskové žemle recept
Z těsta odebreme lžící kousky, vyjde to přibližně na 7 kusů. Uděláme malé bochánky, dáme je na plech vyložený pečícím papírem, nakrojíme, nebo použijeme raznici, opět zakryjeme folií a necháme ještě 1,5 hodiny kynout. Pak postříkáme vodou a posypeme lněnými semínky. Dáme péct do trouby vyhřáté na 23
Podobné recepty jako Špaldové kváskové žemle
Žitno-pšeničný domácí chléb z domácí pekárny recept ...
Postup přípravy. Žitný kvásek se dá koupit, případně si ho můžeme vyrobit doma. Výroba je sice jednoduchá, ale trvá týden. Do menší nádobky, třeba kyblíku od hořčice, nasypeme do 1/4 tmavou žitnou chlebovou mouku, půl kávové lžičky cukru, zalijeme teplou vodou, rozmícháme v řidší těsto, přiklopíme a
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný domácí chléb z domácí pekárny ...
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné. Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Chléb z kvásku recept
Tématické fráze: kvásek na chleba domácí chléb z kvásku z trouby žitný chléb kvas na chleba kváskový chleba recept chleba z kvasu recepty recept na kvásek na chleba recept na chleba chleb z kvasku kvas na chleba recept chleba z kvasu recept chleba chléb z kvasu chleba recept kvásek na kváskový chléb
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Kváskový žitný chléb recept
Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ingredience, které chceme v chlebu mít – použila jsem pouze lněná semínka a sůl, nic vám však nebrání vyřádit se s ořechy, olivami, sušenými rajčaty,.. Solí dop
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Kvásek z hladké bílé chlebové mouky recept
Z našeho kvásku odebereme 100 g do jiné sklenice anebo přímo do mísy na zadělávání chleba, odebraný kvásek nakrmíme 100 g hladké bílé chlebové mouky a 100 ml studené vody, rozmícháme pořádně, přikryjeme a necháme volně odpočívat při pokojové teplotě aspoň 5 až 6 hodin, ale nejlépe přes noc.
Podobné recepty jako Kvásek z hladké bílé chlebové mouky
Chléb se sušeným kváskem recept
Tématické fráze: sušeny kvasek chleba ze sušeného droždí domácí chléb z susenym drozdi chléb ze sušeného droždí chléb ze sušeného kvásku domácí chléb ze sušeného droždí instantní kvásek recept na chleba ze sušeného droždí domaci chleba ze sušeného droždí domaci chleba se susenym drozdi chleba ze suš
Podobné recepty jako Chléb se sušeným kváskem