Velikonoce - starý pohanský svátek...
Většina z nás má Velikonoce spojeny s tradiční pomlázkou, barvením kraslic a také s velikonočním beránkem. Málokdo však už dnes ví, jaký je pravý původ Velikonoc, který sahá daleko dál než křesťanské tradice.
Vítání jara
Na jarní rovnodennost začali naši pohanští předci vítat jaro a oslavovat nový rok, toto jsou nejstarší záznamy co předcházelo tradičním velikonočním zvyklostem. Velikonoční zajíček je nejstarší obřadní zvířátko, které údajně pomáhalo keltské bohyni spojené s tímto jarním obdobím, Ostaře. Od toho vznikl název Ostern.
V podstatě je to symbol plodnosti a probouzející se přírody. Stejně tak symbolickým zvířátkem je také liška, podle které se v Čechách a na Moravě se první postní neděle jmenovala liščí. K jarním rituálům patřilo také vynášení a topení Morany, symbolu zimy a starého roku a přinášení létéčka, roku nového. Na některých místech se tyto tradice drží dodnes a právě Velikonocům předcházejí.
Lidové Velikonoce
Již staří peršané si kraslice dávali jako novoročenky. Dnes jsou pomlázka a barevné kraslice symbolem lidových Velikonoc. Tradiční vyšlehání žen a dívek pomlázkou se v průběhu tisíciletí poněkud zdeformoval. V dávných dobách se všichni šlehali navzájem. Vrbový proutek, který má až neuvěřitelnou životaschopnost, tuto probouzející se přírodu a její vzkříšení symbolizuje.

Velikonoční cukroví - boží milosti
Velikonoční cukroví - boží milosti připravovaly na jarní svátky už naše prababičky.

Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec.

Kávová buchta
Kávová buchta voní kávou i čokoládou. Můžete ji nakonec pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít polevou.

Miska Zelená Bohyně
Lehký oběd plný vitamínů ve kterém dominuje zelená barva. Rozproudí vám krev v žilách, zasytí a nastartuje detox organismu.

Kuřecí špíz
Kuřecí špíz je rychle připravené jídlo, ke kterému můžete podávat třeba bramborové hranolky upečené současně v troubě.

Jarní losos s mátou
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku.