Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (252×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petra.d15

30. 1. 2024 14:55

Dneska jsem vyzkoušela a chuťově super určitě ne naposled <3:-*

PajaNek

20. 1. 2024 16:13

Povedl se na poprvé a chutná výborně.

PetraSt

11. 1. 2024 17:10

Děkuji za recept, určitě ho budu opakovaně péct.

Majkaa Majkaa

6. 11. 2023 13:15

Sandruska: Když jsem měla plynovou troubu, dávala jsem vodu do hrnečku k pečení chleba.

Sandruska Sandruska

4. 11. 2023 12:29

Zdravim, prosím nevíte jak je to s pečením v plynové troubě? Jestli dát na spodek vodu? Máte někdo zkušenost Dík :-)

Andy30

28. 9. 2023 09:43

Nejlepší chleba co jsem kdy měla. <3 přidáváme seminka a je vynikající

Tomas Baty Tomas Baty

30. 4. 2023 10:51

Klasický a dobrý chleba na kterém si pochutnala celá rodina a určitě né naposledy! :yes:

Vladka321

25. 3. 2023 23:12

Úžasný základní recept, který se dá flexibilně upravovat. Míchám mouky, semínka, koření... Ale měním i tekutinu. Někdy použiji podmáslí, které mi vzniklo při přípravě vlastních sýrů. Jindy použiji kyšku, kefír, mléko, vodu. Už jsem zkusila přidat i zbylé brambory či rýži. Opakovaně vysloveně perfektní výsledek. Chléb vždy pletu ze čtyř srolovanych pramenů, aby měl konzistenci, která nám vyhovuje. Kvásek připravuji po zamíchání sypkých ingrediencí ve vyhloubeném dolíku, kdy nadrobím droždí, zasypu lžičkou cukru a zaliji 100ml tekutiny. Po 15ti minutách postupně za stálého hnětení přidám 500ml zbylé tekutiny s olejem a v případě, že použiji vodu i s lžící octa. Čistá práce v jedné míse ;-)

Moncha-cha Moncha-cha

10. 2. 2023 08:51

Bodatosa: ahoj, potraviny poštou lze, ale doporučím neposílat ve čtvrtek/pátek - vzniklo by riziko že Vám zůstane ležet přes víkend na depu. Taky by bylo dobré vepsat do adresy dost kontaktů, aby došlo k předání zásilky a o další den se to nezpozdilo. Já za jméno píšu ještě "dát za branku" abych si pro balík nemusela nikam jezdit, když nebudu doma (ale taky nemáme mlsného psa nebo sousedy).
Určitě by bylo dobré balík dobře vystlat starým papírem a chléb dobře zabalit, aby se zachoval v co nejlepší chuti.
Nicméně. Dokud to nezkusíte, nic nezjistíte ;-)

Bodatosa

22. 1. 2023 16:03

Zdravim opet ve spolek …
Chleba moc dobroucky, dekuju za recept.
Rad bych se jeste zeptal, jestli nekdo ma zkusenost s posilanim peciva …?
Rad bych chleba poslal postou a nejsem si moc jisty jak.

Predem dekuju 🙇‍♂️

tom.kubec@gmail.com

19. 1. 2023 21:56

Dobrý chlebík, přidal jsem jen slunečnicová a tmavá sezamová semínka.

Bodatosa

12. 1. 2023 08:53

magdalenka: Dakujem pekne za komentar 👍

magdalenka magdalenka

12. 1. 2023 08:36

Bodatosa: nie som autorkou receptu, napriek tomu si dovolím odpovedať - bežne používam instantné droždie miesto čerstvého. Mám radšej čerstvé, ale vždy mám v zásobe po ruke instantné.

Bodatosa

12. 1. 2023 08:26

Dobry den ve spolek amaterskych pekaru a pekarek 😁
Rad bych se zeptal na jednu vec k tomuto receptiku, a to, jestli vysledek bude hodne rozdilny pokud pouziju instantni drozdi ..?
V Japonsku je to velice nedostatkove zbozi a tak vetsinou pecu s instantnim.

Dekuju

marie1eagle marie1eagle

11. 1. 2023 18:12

Vařila jsem již několikrát. Super recept, výborný chléb.

1 2 3 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66