Grilovaná žebírka recept
Grilovaná žebírka podávejte třeba se salátem z čerstvé zeleniny. Kdo to má rád, tak jsou vhodné i opečené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřových žebírek
- omáčka:
- 1 cibule
- 200 ml rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- špetka hnědého cukru
Způsob přípravy
Gril nebo troubu si předehřejeme na vysokou teplotu. Ve vyšší pánvi rozmícháme drobně nakrájenou cibuli a rajčatovým protlakem a utřeným česnekem. Přivedeme k varu a pak zvolna vše krátce povaříme, až omáčka zhoustne. Nakonec ji dochutíme hnědým cukrem.
Dobře očištěná žebírka na rozpáleném roštu opékáme asi 4 až 6 minut minut. Asi tak v polovině pečení je ze všech stran potřeme grilovací omáčkou. Horká žebírka ihned podáváme s vybranou přílohou.