Sýrové koule
Sýrové koule mohou být předkrmem, nebo je doplňte čerstvým zeleninovým salátem či vařenými brambory a tatarskou omáčkou a...
Rychlý oběd
Uvařit v co nejkratší době a s minimem ingrediencí báječné jídlo? Kdo by si to nepřál! Pro všechny, kdo bojují s nedostat...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Rozmarýnové brambory na grilu
Rozmarýnové brambory na grilu se hodí jako příloha především ke všem grilovaným rybám. Tak si k nim ugrilujte třeba pstru...
Vepřové maso s těstovinami
Vepřové maso s těstovinami můžeme doplnit čerstvým zeleninovým salátem. Nebo miskou nakládané zeleniny....
Rychlý moučník z ořechů
Rychlý moučník z ořechů vám nedá moc práce a výsledek opravdu stojí za to. Kromě moučkového cukru můžete nakonec použít t...
Rybí filé zapečené s houbami
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatno...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Rostbíf
Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům....
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Melounový nápoj
Melounový nápoj je osvěžující a v létě vás krásně ochladí. Přidejte pár kostek ledu, několik listů máty a je hotovo....
Lazaně
Lazaně s mletým masem, rajčaty, cuketou a různými druhy sýra. Známe spoustu receptů na toto oblíbené jídlo. Tento recept ...
Smoothie z červené řepy
Nadopujte se podzimními vitamíny a dejte si rychlý a vynikající smoothie z červené řepy, kokosového mléka a chia semínek....
Horká bílá čokoláda
Horká bílá čokoláda vás příjemně zahřeje a potěší v dlouhých zimních večerech. Třeba zrovna o Vánocích....
Krémová zeleninová polévka
Krémová zeleninová polévka doplněná chlebovými krutony opečenými nasucho v troubě, je sytá a jemná. Navíc je plná vitamí...
Krůtí plátky na zázvoru
Krůtí plátky na zázvoru se smetanovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky nebo třeba s rýží. Budou výborné i s krupico...
Zázvorové sušenky
Voňavé zázvorové sušenky jsou výborné k čaji a ke kávě. Dobře uskladněné nám vydrží několik dní a jejich upečení je velmi...
Švestková nutella
Po sladké pomazánce z lískových oříšků se mohou utlouct děti i dospělí. Doma můžeme nutellu připravit i v různých variací...
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Bramborová kaše s květákovo-mrkvovým pyré
Zeleninové jídlo, které se rozplývá svou jemností na jazyku. ...
Krémové rizoto
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, nadrobno si nakrájíme cibuli. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme na malé kou...
Katův šleh
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš. Zdroj fotografie: Faceboo...
Plněné banánky
Plněné banánky na vánočním stole nesmí chybět. Nejlepší jsou když se trochu rozleží....
Kokosový dezert
Kokosový dezert je rychlý a jednoduchý moučník. Jako doplněk oběda, nebo dobrá svačinka ke kávě nebo čaji. Těsto přip...