Pečená kachna se zelím recept
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 porce kachních prsou
- 1/2 hlávky menšího červeného zelí
- 1/4 másla
- 1 utřený stroužek česneku
- 1 červená chilli paprička
- 3 plátky slaniny
- sůl
- voda
Způsob přípravy
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči s máslem opečeme osolená kachní prsa položená kůží dolů na plotně dohněda. Pak maso otočíme a v pekáči ho přendáme do předehřáté trouby. Maso v troubě pečeme 15 až 20 minut, nebo i déle, až úplně změkne. Zelí nakrájíme na nudličky. Ve vyšší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme utřený česnek, chilli papričku bez semen a nakrájenou nadrobno a nakonec slaninu nakrájenou na tenčí proužky.
Po 3 minutách do pánve nasypeme nakrájené zelí a smažíme ho za občasného zamíchání přibližně 4 minuty. Když zelí zkřehne, přidáme do pánve 10 lžic vody, pánev zakryjeme poklicí a zelí dusíme na mírném ohni 5 až 7 minut. Hotové zelí by mělo být křupavě měkké. Podle chuti ho osolíme. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s pikantním křupavým zelím.