Bramborák se škvarky recept
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen vylepšit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 90 g vepřových škvarků
- 400 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce mouky
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- olej na smažení
Způsob přípravy
Oloupané brambory nastrouháme a po chvíli slijeme přebytečnou vodu. Přidáme k nim pokrájené škvarky, vejce, utřený česnek a mouku. Bramborovou směs promícháme a okořeníme špetkou soli, pepře a sušené majoránky.
Ve vyšší pánvi rozpálíme trochu oleje a pomocí velké lžíce na něj rozprostřeme bramborové těsto do tenké placky. Z obou stran každý bramborák usmažíme dozlatova.
Hotové bramboráky odkládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Podáváme je horké, třeba se salátem z kysaného zelí.