Hummus z čočky recept
Hummus z čočky s tahini pastou ze sezamových semínek je báječné jídlo. Zdravé a rozhodně se hodí na váš stůl.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g červené čočky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 3 lžíce sezamové pasty tahini
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 1 citron
- mletý černý pepř
- 250 ml vody
- zelená jarní cibulka na zdobení
Způsob přípravy
Čočku uvaříme do měkka. Pak přebytečnou vodu slijeme a čočku necháme vychladnout.
Studenou čočku nasypeme do mixéru, přidáme na menší kousky nakrájený česnek a pastu tahini. Všechno důkladně rozmixujeme na hladkou pastu.
Potom postupně za stálého šlehání přiléváme olivový olej. Nakonec hummus dokořeníme šťávou z celého citronu, mletým černým pepřem a solí. Každou porci ozdobíme nakrájenou zelenou jarní cibulkou.