Rostbíf recept
Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vysokého roštěnce
- 2 lžíce dijonské hořčice
- olivový olej
- mletý pepř
- mořská sůl
- čerstvé větvičky rozmarýnu
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Hovězí maso zbavíme šlach. Vrstvu tuku nařízneme křížem na kostičky. Ze všech stran maso osolíme a opepříme.
Na pánvi maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak ho potřeme dijonskou hořčicí a přidáme pár snítek rozmarýnu. Maso volně svážeme potravinářskou nití, aby drželo správný tvar.
Připravené maso položíme na rošt doprostřed předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Po upečení rostbíf zabalíme do alobalu a necháme ho tak 25 minut.
Nakonec maso dosolíme a dopepříme a krájíme na tenké plátky.