Krůtí plátky na zázvoru recept
Krůtí plátky na zázvoru se smetanovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky nebo třeba s rýží. Budou výborné i s krupicovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g krůtího masa
- 100 ml sladké smetany
- 200 ml bílého vína
- 3 lžičky medu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- hladká mouka
- olivový olej
- mletý bílý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrole zahřejeme olivový olej a plátky masa na něm zprudka z obou stran opečeme. Mezitím si v misce rozšleháme víno s medem a mletým zázvorem.
Touto zálivkou zalijeme opečené maso a pod poklicí ho pak dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme občas podlít vodou. Měkké maso zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali asi lžíci hladké mouky.
Podusíme do zhoustnutí omáčky ještě asi 6 minut a s vybranou přílohou můžeme podávat.