Katův šleh recept
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš.
Zdroj fotografie: Facebook.com
Ingredience receptu
- 400 g vepřové kýty
- 1 červená cibule
- olivový olej
- pikantní kečup
- špetka mletého černého pepře
- špetka soli
- špetka chilli koření
- 2 stroužky česneku
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 naložená červená paprika
Způsob přípravy
Na rozpáleném oleji osmažíme na tenké nudličky nakrájené maso. Po chvíli k němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Když cibulka lehce zezlátne, přidáme do pánve nakrájené kyselé okurky a nakrájenou papriku.
Vše důkladně promícháme, lehce podlijeme vodou a přidáme 1 až 2 lžíce kečupu. Směs za stálého míchání krátce podusíme a nakonec dokořeníme solí, pepřem a chilli kořením podle chuti.
Hotový katův šleh podáváme s čerstvým pečivem nebo s topinkami.