Rybí filé zapečené s houbami recept
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatnou volbou. Je to jen na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce rybího filé
- 100 ml suchého bílého vína
- 300 g čerstvých hub
- 1 citron
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- mořská sůl
- olivový olej
- zelený salát - volitelné
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jednotlivé porce filé osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na roštu v předehřáté troubě je pak opečeme z obou stran.
Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní porce filé a přidáme houby pokrájené na tenké plátky. Víno smícháme s citronovou šťávou a vše podlijeme.
V teplé troubě pak jídlo dusíme, až filé i houby změknou. Podle potřeby můžeme ještě podlít vodou. Zapečené filé s houbami na talíři s vybranou přílohou můžeme ještě obložit listy zeleného salátu.