Vánoční kuba od Jirky recept
Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy (a houby, zejména stroček trubkovitý). Podává se především jako polední jídlo na Štědrý den, protože se podle zvyku nemá jíst do štědrovečerní večeře maso.
Podobné recepty jako Vánoční kuba od Jirky
Krkonošský houbovec Hubník recept
Hubník dobře chutná teplý i studený. Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Hubník se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.
Podobné recepty jako Krkonošský houbovec Hubník
Staročeský kuba
S krupičkou - to je původní recept na staročeský hubník, ale chutnější je s rohlíkama:-). To je stejné jako u hlavičky( velikonoční nádivka ). Moje babička ji dělávala s krupičkou, ale pak někdo přišel na skvělý nápad s rohlíkama a je to taky dobřejší než původní recept:-)
Podobné recepty jako Staročeský kuba
Houbový kuba
Houby namočíme přes noc do vody. Rozškvaříme slaninu, zpěníme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme. Kroupy uvaříme v osolené vodě, smícháme s houbovou směsí, ochutíme solí, majoránkou, pepřem a česnekem.
Podobné recepty jako Houbový kuba
Houbový kuba II.
Kroupy několikrát propláchneme a na několik hodin namočíme do vody. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka, osolíme. Sušené houby namočíme a doměkka
Podobné recepty jako Houbový kuba II.
Houbový kuba recept
Pro ty omezence,co dělají ble a hnus atd. ,tak vás upozorňuju ,že to je opravdu skvělý jídlo a ještě jsem nepotkal člověka,který to ochutnal,aby řekl,že mu nechutná,ale musí se správně udělat!
Podobné recepty jako Houbový kuba