Višňová omáčka recept
Lukáš Svítil
Višňová omáčka se výborně hodí například k uzenému kachnímu prsu, ale višňová omáčka se dá konzumovat i se sladkým pečivem. Recept najdete zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 dkg zralých višní
- 3 dl vody, citronová kůra a šťáva
- 2 dl červeného vína
- 2 hřebíčky
- 3 dkg maizeny
- sůl
- cukr
Způsob přípravy
Očištěné, vypeckované višně zalijeme vařící vodou, přidáme citronovou kůru, 2 hřebíčky a vaříme, až višně změknou.
Potom višně prolisujeme. Ve víně rozmícháme maizenu, nalijeme na prolisované višně, osolíme a povaříme.
Do hotové omáčky přidáme podle chuti cukr a citronovou šťávu. Podáváme ke zvěřině a různému masu.
Další recepty na Višňová omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Višňová omáčka