Pečené vepřové koleno recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření140 minPočet porcí2 porce

Oblíbená masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, kdy dodává sílu například vodákům. Do měkka upečené koleno, které se rozplývá na jazyku, chutná výtečně v kombinaci s čerstvě upečeným chlebem, s různými druhy hořčice a nastrouhaným křenem. K zapití nesmí samozřejmě chybět džbánek piva, v němž se vepřové koleno také marinuje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vepřové koleno
  • 1 palice česneku + 6 stroužků
  • 3 cibule
  • 300 ml světlého piva
  • pepř
  • sůl
  • K podávání:
  • chléb
  • hořčice
  • křen


Způsob přípravy

Kůži na koleni nařízneme ostrým nožem do mřížky. Nožem obkroužíme i maso u kosti, abychom ho mohli prstem trochu uvolnit. Maso osolíme zvenku i ve vzniklém otvoru, opepříme ho a potřeme rozdrcenými stroužky česneku.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a vyložíme ji na dno pekáčku, společně s neoloupanými stroužky česneku. Koleno na vzniklé lůžko položíme, podlijeme ho pivem, pekáček zakryjeme a necháme v mírném chladu marinovat přes noc.

Troubu předehřejeme na 160°C. Pekáček odkryjeme, vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme přibližně dvě hodiny. Během pečení koleno otáčíme, dle potřeby podléváme a maso přeléváme výpekem.

Pět až deset minut před koncem doby pečení zapneme v troubě gril (pokud ho nemáte, nic se neděje), koleno otočíme kůží vzhůru a necháme opéct kůrčičku.

Hotové koleno servírujeme s čerstvým chlebem, hořčicí a nastrouhaným křenem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené vepřové koleno recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené vepřové koleno.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené vepřové koleno .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené vepřové koleno

Kde najít informace



×