Koláčky s houbami recept
Koláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem.
Ingredience receptu
- 300 g hub
- 25 g nastrouhaného parmezánu
- 25 g másla
- 375 g listového těsta
- 1 vejce
- pár snítek zelené petrželové natě
- 1 stroužek česneku
- hladká mouka
Způsob přípravy
Koláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem. Těsto vyválíme na zamoučeném vále na tenčí placku, vykrojíme 4 kola asi o průměru 15 cm a uložíme na chvíli do lednice. Mezitím na pánvi na másle osmažíme houby. Asi po 5 minutách, až se všechna kapalina odpaří odstraníme pánev z plotny a k houbám přidáme utřený česnek, nastrouhaný parmezán a nadrobno nasekanou petrželku.
Vše důkladně promícháme. Těsto vyndáme z lednice a na každém koláči vytvoříme okraj vysoký asi 1 cm. Doprostřed nasypeme houbovou směs a okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem. V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme koláčky na plechu vyloženým pečícím papírem asi 20 minut pěkně dozlatova.