Korejské hovězí špízy recept
Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g hovězího steaku
- 2 lžíce korejského koření Gochujang
- 1/4 hrnku sojové omáčky
- 1/4 hrnku rýžového octa
- 1/4 hrnku mirin (japonské rýžové víno)
- 2 lžíce sezamového oleje
- řepkový olej
- špejle
- příloha :
- pórek nebo koriandrové či mátové listy
- vařená rýže
- sezamová semínka
Způsob přípravy
Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je. Gochujang, sezamový olej, ocet, rýžové víno a sojovou omáčku ušleháme v misce. Hovězí steaky nakrájíme na menší špalíčky a naložíme je do této marinády. V chladnu je marinujeme asi 30 minut. Mezitím si špejle namočíme na půl hodiny do vody.
Po této době navlečeme kousky hovězího na špejle a důkladně je potřeme řepkovým olejem. V předehřátém grilu maso zprudka grilujeme asi 4 minuty po každé straně. Hotové špízy můžeme na talíři posypat sezamovými semínky, obložit zeleninou a podávat s vařenou rýží.