Nepečený ovocný řez recept
Nepečený ovocný řez je letní moučník z letního ovoce. Přidejte našlehanou smetanu a máte luxusní dortík ke kávě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- kiwi
- jahody
- borůvky
- maliny, ostružiny
- rybíz
- želé:
- 1 pudink (jahodový, malinový, vanilkový)
- 2 lžíce cukru krupice
- 350 ml džusu nebo šťávy
- šlehaná smetana
Způsob přípravy
Formu na chlebíček nebo na dort vymažeme panenským olivovým olejem. Ovoce které si vybereme očistíme, případně nakrájíme na menší kousky a rozprostřeme ho po dně formy.
Uvaříme pudink podle návodu, jen místo mléka použijeme džus. Může být z jakéhokoliv ovoce. Když želé z pudinku zhoustne, zalijeme jím ovoce ve formě a formu uložíme asi na 3 hodiny do ledničky.
Po vychladnutí můžeme nakrájet řezy a ozdobit je šlehačkou. Máme-li větší formu a více ovoce, připravíme želé z dvojité dávky.