Bábovka ze šlehačky s čokoládou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Bábovka ze šlehačky s čokoládou je rychle a snadno připravený moučník, vhodný ke kávě, kakau či čaji. Zvládne ji i kuchař začátečník.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nahrubo nastrouhané čokolády
  • rostlinný olej
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • moučkový cukr - volitelné


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na bábovku vymazanou olejem a vysypanou trochou polohrubé mouky. Hladkou mouku promícháme ve větší míse s kypřícím práškem a postupně přidáváme cukr, vejce a šlehačku.

Ze všeho ušleháme hladké těsto a nakonec do něj přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto vlijeme do připravené formy a v předehřáté troubě ho pečeme 25 až 35 minut. Do bábovky zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka upečená.

Po upečení bábovku vyklopíme a můžeme ji ještě pocukrovat moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bábovka ze šlehačky s čokoládou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bábovka šlehačky čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bábovka ze šlehačky s čokoládou

Kde najít informace



×