Bábovka ze šlehačky s čokoládou recept
Bábovka ze šlehačky s čokoládou je rychle a snadno připravený moučník, vhodný ke kávě, kakau či čaji. Zvládne ji i kuchař začátečník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 vejce
- 250 g cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nahrubo nastrouhané čokolády
- rostlinný olej
- 2 lžíce polohrubé mouky
- moučkový cukr - volitelné
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na bábovku vymazanou olejem a vysypanou trochou polohrubé mouky. Hladkou mouku promícháme ve větší míse s kypřícím práškem a postupně přidáváme cukr, vejce a šlehačku.
Ze všeho ušleháme hladké těsto a nakonec do něj přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto vlijeme do připravené formy a v předehřáté troubě ho pečeme 25 až 35 minut. Do bábovky zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka upečená.
Po upečení bábovku vyklopíme a můžeme ji ještě pocukrovat moučkovým cukrem.