Vepřová plec recept
Vepřová plec pečená současně se zeleninou má skvělou chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho určitě každý.
Ingredience receptu
- 1 kg vepřové plece
- 2 stroužky česneku
- 500 g brambor
- 1 větší mrkev
- 1 pórek
- 1 šalotka
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Utřený česnek smícháme se špetkou soli, pepře a papriky v malé misce. Touto směsí pak potřeme maso ze všech stran.
Maso položíme do pekáče tučnější stranou dolů. Podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě ho zvolna pečeme asi 1,5 hodiny. Podle potřeby maso podléváme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.
Mezitím očistíme mrkev, brambory, cibuli a pórek a nakrájíme všechno na menší kousky. V polovině pečení nakrájenou zeleninu k masu přidáme a dále vše pečeme, až je zelenina měkká. Měkkou zeleninu vyndáme do mísy a maso dopečeme do měkka.
Maso servírujeme polité vypečenou šťávou a s upečenou zeleninou.