Zapečená růžičková kapusta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 900 g růžičkové kapusty
  • 100 ml smetany
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 malý celer
  • 1 kořenová petržel
  • 60 g parmezánu
  • 2 lžíce másla
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Malé kapustičky omyjeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a kořenovou zeleninu na něm podusíme až změkne. Pak přidáme uvařenou kapustu a společně zeleninu ještě chvíli dusíme. Podle chuti směs trochu osolíme.

Do máslem vymazané formy nasypeme zeleninovou směs a zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce a vše posypeme nastrouhaným parmezánem. Opatrně promícháme a v předehřáté troubě vše zapečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečená růžičková kapusta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečená růžičková kapusta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečená růžičková kapusta

Kde najít informace



×