Šumavská topinka recept
Šumavská topinka je rychlá a sytá večeře pro celou rodinu. Levná, pikantní a nedá moc práce. Může to být ale i dobrá teplá svačinka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 krajíčky chleba
- 4 vejce
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 g eidamu
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Na pánvi na oleji nebo v toustovači si připravíme topinky. V misce rozšleháme vejce se špetkou soli a pepře. Na jiné pánvi na trošce oleje restujeme nakrájenou jarní cibulku až zesklovatí, zalijeme ji rozšlehanými vejci a za stálého míchání smažíme, až vejce ztuhnou.
Připravené topinky potřeme hořčicí, na ni rozprostřeme smažená vejce, vše posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. Hned podáváme.