Salát s hráškem, ředkvičkami a okurkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí1 porce

Zdravý, lehký letní salátek, který osvěží v teplých dnech. Čerstvý hrášek je sladký, ředkvičky dodají pokrmu říz a okurka plná vody ho krásně doplní. Salát ze sezónní zeleniny je ozvláštněný zálivkou z olivového oleje, medu, citronové šťávy a čerstvého koriandru. Salát se hodí například jako příloha k masu. S brambory nebo pečivem ho lze podávat i jako hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Na salát:
  • 400 g čerstvého vyloupaného hrášku (příp. mraženého)
  • 1 salátová okurka
  • 1 svazek ředkviček
  • Na dresink:
  • 70 ml olivového oleje
  • 2 lžičky medu
  • 4 snítky koriandru
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Ze snítek koriandru otrháme lístky, stonky nasekáme nadrobno a nasypeme je do misky. K nakrájeným stonkům přidáme olej, med a citronovou šťávu.

Dresink promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Kuličky hrášku nasypeme do misky, přidáme na kolečka nakrájené, umyté ředkvičky a na půlkolečka nebo kostičky nakrájenou okurku.

K zelenině přisypeme lístky koriandru a salát přelijeme dresinkem. Promícháme a pokrm ihned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát s hráškem, ředkvičkami a okurkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu salát hráškem, ředkvičkami okurkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát s hráškem, ředkvičkami a okurkou

Kde najít informace



×