Salát s hráškem, ředkvičkami a okurkou recept
Zdravý, lehký letní salátek, který osvěží v teplých dnech. Čerstvý hrášek je sladký, ředkvičky dodají pokrmu říz a okurka plná vody ho krásně doplní. Salát ze sezónní zeleniny je ozvláštněný zálivkou z olivového oleje, medu, citronové šťávy a čerstvého koriandru. Salát se hodí například jako příloha k masu. S brambory nebo pečivem ho lze podávat i jako hlavní chod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Na salát:
- 400 g čerstvého vyloupaného hrášku (příp. mraženého)
- 1 salátová okurka
- 1 svazek ředkviček
- Na dresink:
- 70 ml olivového oleje
- 2 lžičky medu
- 4 snítky koriandru
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Ze snítek koriandru otrháme lístky, stonky nasekáme nadrobno a nasypeme je do misky. K nakrájeným stonkům přidáme olej, med a citronovou šťávu.
Dresink promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Kuličky hrášku nasypeme do misky, přidáme na kolečka nakrájené, umyté ředkvičky a na půlkolečka nebo kostičky nakrájenou okurku.
K zelenině přisypeme lístky koriandru a salát přelijeme dresinkem. Promícháme a pokrm ihned podáváme.