Sdílet:

Rybí noky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Kapr je tradiční součástí štědrovečerní večeře, ale z tuto rybu můžeme zařadit do jídelníčku i během roku, protože tím prospějeme našemu zdraví. Připravit se z něj dají například chutné rybí noky. Podávají se s vařeným bramborem, kaší nebo jen se salátem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vykostěného kapřího filetu
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 2 žemle
  • 1 menší cibule
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • ½ lžičky majoránky
  • hrst čerstvé petrželky
  • hrst strouhanky
  • 65 ml bílého vína
  • ½ hrnku mléka
  • sůl


Způsob přípravy

Rybí maso zbavíme za pomoci pinzety nebo ostrého nože kůstek. Pak ho umeleme na strojku nebo rozsekáme v mixéru.

Do hlubokého talíře nalijeme mléko, namočíme do něj nakrájené žemle, necháme chvíli nasáknout. Z pečiva poté vymačkáme tekutinu a žemle rozmělníme vidličkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme najemno.

Rozehřáté máslo ušleháme do pěny, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Do směsi poté přidáme žemle, cibuli, petřelku, muškátový oříšek, majoránku a osolíme. Když bude hmota příliš řídká, přisypeme dle potřeby strouhanku. Základ pro noky vložíme do misky, zakryjeme ji potravinovou fólií a odložíme na čtvrt hodiny do lednice.

Ve větším hrnci přivede k varu asi litr vody. Jakmile začne vřít, přilijeme víno a do vroucí směsi vkládáme noky, které jsme z hmoty vytvarovali za pomoci lžíce. Snížíme teplotu a noky vaříme zvolna, těsně pod bodem varu, asi čtvrt hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí noky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí noky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí noky


×