Květákové karbanátky recept
Květákové karbanátky jsou samozřejmě bez masa. Ale rozhodně nejsou jen pro vegetariány. Třeba s bramborovou kaší to bude báječný oběd pro každého.
Ingredience receptu
- 1 květák
- 3 vejce
- 5 lžic polohrubé mouky
- špetka kmínu
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka kari koření
- olivový olej
- jemná strouhanka
Způsob přípravy
Květák rozebereme a odstraníme velké košťály. V osolené vodě ho uvaříme do měkka. Pak ho rozšleháme nadrobno, přidáme vejce, mouku, sůl, kari, kmín a pepř a všechno dobře promícháme.
Podle potřeby můžeme přidat strouhanku, tolik, aby směs nebyla řídká. Ze směsi pak mokrýma rukama vytvoříme malé karbanátky a v rozpáleném oleji je z obou stran usmažíme dozlatova.
Hotové karbanátky rozložíme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.