Květákové karbanátky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Květákové karbanátky jsou samozřejmě bez masa. Ale rozhodně nejsou jen pro vegetariány. Třeba s bramborovou kaší to bude báječný oběd pro každého.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 3 vejce
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • špetka kmínu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka kari koření
  • olivový olej
  • jemná strouhanka


Způsob přípravy

Květák rozebereme a odstraníme velké košťály. V osolené vodě ho uvaříme do měkka. Pak ho rozšleháme nadrobno, přidáme vejce, mouku, sůl, kari, kmín a pepř a všechno dobře promícháme.

Podle potřeby můžeme přidat strouhanku, tolik, aby směs nebyla řídká. Ze směsi pak mokrýma rukama vytvoříme malé karbanátky a v rozpáleném oleji je z obou stran usmažíme dozlatova.

Hotové karbanátky rozložíme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Květákové karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Květákové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu květákové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Květákové karbanátky


×