Převrácený švestkový koláč recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Převrácený švestkový koláč je vláčný a krásně voňavý. Pochutnejte si na něm třeba při odpolední kávě s přáteli.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 1/4 lžičky soli
  • 8 švestek
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžíce medu
  • 200 g měkkého másla


Způsob přípravy

Převrácený švestkový koláč je vláčný a krásně voňavý. Pochutnejte si na něm třeba při odpolední kávě s přáteli. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na koláč vymažeme důkladně máslem. V hrnku rozpustíme polovinu másla, přidáme hnědý cukr a med a zahříváme tak dlouho, dokud se vše nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Omáčku nalijeme do připravené koláčové formy a do ní naskládáme omyté rozpůlené švestky. Sůl, kardamom, prášek do pečiva a mouku smícháme v míse. Zbývající máslo ušleháme ve šlehači s bílým cukrem dohladka. Do krému přidáme mandlový a vanilkový extrakt a znovu šleháme, až vznikne načechraný a bílý krém.

Pak do něj přidáme 1/3 moučné směsi a znovu promícháme. Nyní do krému přilijeme 1/2 mléka, další 1/3 moučné směsi,znovu promícháme a přidáme zbylé mléko a zbývající moučnou směs. Naposledy těsto důkladně promícháme a nalijeme ho na švestky do koláčové formy. Formu vložíme do předehřáté trouby a koláč pečeme 60 minut. Pak formu vyjmeme a necháme v ní koláč 15 minut chladnout. Potom na formu položíme podnos a opatrně koláč vyklopíme. Hotový koláč můžeme podávat teplý se šlehačkou nebo se zmrzlinou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Převrácený švestkový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu převrácený švestkový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Převrácený švestkový koláč

Kde najít informace



×