Tuňákový salát s fazolemi recept
Tuňákový salát s fazolemi můžete připravit i diabetikům. Je zdravý a rozhodně si na něm pochutnají.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 konzerva tuňáka ve vl. šťávě
- 4 cherry rajčátka
- 1 zelená paprika
- 1 malá cibule
- pikantní hořčice
- olivový olej
- balzamikový ocet
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nálev z tuňáka, ochutíme pepřem, solí, balzamikovým octem trochou hořčice. Přidáme podle potřeby olej a promícháme.
Fazole scedíme a propláchneme vodou. Do mísy nasypeme tuňáka a rozdělíme ho, je-li potřeba, vidličkou na drobnější kousky. Přidáme fazole, papriku pokrájenou na nudličky a připravenou zálivku. Opatrně vše promícháme a nakonec salát ozdobíme cherry rajčátky nakrájenými na čtvrtky.