Rybí filety na víně recept
Rybí filety na víně s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, to by mohl být jednoduchý a poměrně rychlý oběd. Můžete takto připravit třeba tresku, mořského vlka, nebo jinou oblíbenou rybu.
Ingredience receptu
- 2 rybí filety
- 100 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Očištěné filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, a obalíme je v hladké mouce. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a filety na něm opečeme z obou stran dozlatova.
Do pánve pak přidáme protlak a víno a dusíme ryby do měkka. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Když je ryba měkká, přidáme do pánve čerstvou zelenou petrželku a můžeme servírovat-