Špenátová polévka recept
Špenátová polévka a její recept najdete na mnoha místech v mnoha variantách. Tento recept na špenátovou polévku pochází ze staré a vyzkoušené kuchařské knihy, takže byl udělám už tisíckrát. Takže vzhůru do toho, a dobrou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 litru vody
- 3 dkg tuku
- 3 dkg hladké mouky
- 3 dkg cibule
- stroužek česneku
- 20 dkg špenátu
- sůl
- mletý pepř
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
Způsob přípravy
Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chvíli spolu smažíme. Zalijeme vodou a necháme přejít varem.
Umytý a stopek zbavený špenát nakrájíme a dáme do vařící polévky. Osolíme, přidáme mletý pepř a vaříme, až špenát změkne.
Odtáhneme s ohně, a když polévka trochu vychladne, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce.