Pikantní kuřecí maso s broskvovou marinádou recept
Pikantní kuřecí maso s broskvovou marinádou na grilu je skvělou a dietní letní pochoutkou. Jako přílohu můžeme zvolit téměř cokoliv, od čerstvých zeleninových salátů přes brambory či rýži až k dušené zelenině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 ks kuřecích prsou
- 1/ hrnku broskvového kompotu
- sůl
- 1 lžička olivového oleje
- 1,5 lžičky chilli česnekové omáčky
- 1 lžička hnědé hořčice
- 3 lžíce nakrájených papriček jalapeno
- 1 lžíce sojové omáčky
Způsob přípravy
Pikantní kuřecí maso s broskvovou marinádou na grilu je skvělou a dietní letní pochoutkou. Jako přílohu můžeme zvolit téměř cokoliv, od čerstvých zeleninových salátů přes brambory či rýži až k dušené zelenině. V misce smícháme olivový olej, hnědou hořčici, česnekovou omáčku, sójovou omáčku, jalapeno papričky a kompotové broskve. Vše rozmixujeme a přidáme 1/2 lžičky soli.
Polovinu marinády dáme stranou a druhou polovinou potřeme kuřecí prsa po všech stranách. Pak umístíme jednotlivé kusy masa na grilovací rošt potřený olejem a ve středně vyhřátém grilu je grilujeme 5 minut po jedné a 7 až 10 minut po druhé straně. Když je maso propečené, podáváme ho s přílohou a zbytkem marinády.