Třešňová bublanina se zakysanou smetanou recept
Třešňová bublanina se zakysanou smetanou je vláčná a díky smetaně i velmi lahodná. Máme-li čerstvé ovoce, není co řešit, ale stejně dobrá bude, když použijeme třešňový nebo višňový kompot.
(celý recept)
Ingredience receptu
- čerstvé ovoce nebo kompot
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml zakysané smetany
- 1 prášek do pečiva
- 140 g bílého cukru krupice
- 3 vejce
- 80 ml rostlinného oleje
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Cukr ušleháme s vejci do světlé pěny, pak postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, olej a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.
Do vymazané a moukou vysypané formy na koláč nalijeme těsto, poklademe ho ovocem a v předehřáté troubě (asi 200 stupňů) pečeme 25 až 35 minut.
Doprostřed moučníku zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nepřilepí, je bublanina hotová. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem, můžeme ho nakrájet a podávat.