Třešňová bublanina se zakysanou smetanou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Třešňová bublanina se zakysanou smetanou je vláčná a díky smetaně i velmi lahodná. Máme-li čerstvé ovoce, není co řešit, ale stejně dobrá bude, když použijeme třešňový nebo višňový kompot.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • čerstvé ovoce nebo kompot
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 prášek do pečiva
  • 140 g bílého cukru krupice
  • 3 vejce
  • 80 ml rostlinného oleje
  • moučkový cukr


Způsob přípravy

Cukr ušleháme s vejci do světlé pěny, pak postupně přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, olej a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.

Do vymazané a moukou vysypané formy na koláč nalijeme těsto, poklademe ho ovocem a v předehřáté troubě (asi 200 stupňů) pečeme 25 až 35 minut.

Doprostřed moučníku zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nepřilepí, je bublanina hotová. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem, můžeme ho nakrájet a podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Třešňová bublanina se zakysanou smetanou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu třešňová bublanina zakysanou smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

Kde najít informace



×