Polévka z kuřecích drůbků recept
Polévka z kuřecích drůbků se zelenou petrželkou a rýžovými nudlemi je i pro ty, kteří nesnáší lepek. Kuřecí drůbky jsou v tomto receptu srdíčka a jatýrka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g kuřecích drůbků
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1,2 l vody
- plátek celeru
- máslo
- čerstvá zelená petržel
- tenké rýžové nudle
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme nastrouhanou zeleninu a za stálého míchání ji krátce osmahneme.
Drůbky očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme je k zelenině. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme špetku soli a pepře a polévku přivedeme k varu. Pak zvolna vaříme, dokud drůbky úplně nezměknou. Před koncem vaření přidáme do polévky nasekanou zelenou petrželku a už jen necháme přejít varem.
Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme rýžové nudle. Přidáme je až do hotové polévky, případně podle potřeby polévku znovu přisolíme a opepříme.