Pórková polévka krémová recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Zeleninové polévky jsou snadné, lehce stravitelné a ta z pórku patří k velmi oblíbeným. V krémové úpravě se dá pórková polévka servírovat jako vydatný předkrm. Když budete k polévce podávat pečivo, může být i sytou večeří.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 šalotky
  • 900 ml vývaru (přípr. bujónová kostka)
  • 80 ml smetany na vaření (12%)
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky nebo kolečka. Šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek zbavíme slupky a rozmáčkneme ho plochou stranou nože.

V hrnci rozpálíme olej, přidáme zeleninu, zmírníme plamen a restujeme ji pár minut. Pak přidáme šalotku, česnek, vše promícháme a další 3 minuty opékáme. Základ zalijeme vývarem.

Polévku dle chuti osolíme, opepříme a vaříme ji tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Pak ji rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému, přilijeme smetanu a polévku krátce prohřejeme.

Pórkovou polévku podáváme ozdobenou nasekanou petrželkou a kdo má rád oříšky, může přidat pár opražených piniových oříšků nebo slunečnicových semínek.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pórková polévka krémová recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pórková polévka krémová.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pórková polévka krémová .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pórková polévka krémová

Kde najít informace



×