Hlíva se zeleninou z pekáčku recept
Hlíva ústřičná je jedna z nejvíce ceněných českých hub, jelikož obsahuje látky, které podporují naši imunitu. V tomto receptu spojíme hlívu s kořenovou zeleninou a vznikne nám přímo pekáček plný zdraví. Tak se dejme do toho.
(celý recept)
Ingredience receptu
- cca 300g hlívy ústřičné
- 300g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 cibule
- 5 stoužků česneku
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- máslo a olej na osmažení
Způsob přípravy
Hlívu si očistíme a nakrájíme na plátky. Kořenovou zeleninu na kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Stoužky česneku oloupeme a necháme v celku.
Pekáček vymažeme máslem a smeš do něj vsypeme. Ještě pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 175°C, přibližně v polovině pečení vhodíme čerstvý tymián. Pečeme 45 minut, dokud vše nezměkne. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!