Pečený losos na másle a víně recept
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 filet lososa
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 200 ml suchého bílého vína
- sůl
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Lososa očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj lososa kůží dolů a poklademe ho plátky másla.
Když se všechno máslo v pekáči rozpustí, lehce rybu podlijeme vínem a pečeme dál. Podle potřeby podléváme a poléváme rybu vypečenou šťávou. Pečeme do měkka.
Kromě už zmíněných brambor se hodí i hranolky a můžeme na talíř přidat čerstvou zeleninu.