Pečený losos na másle a víně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 filet lososa
  • 1 citron
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • mletý barevný pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Lososa očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj lososa kůží dolů a poklademe ho plátky másla.

Když se všechno máslo v pekáči rozpustí, lehce rybu podlijeme vínem a pečeme dál. Podle potřeby podléváme a poléváme rybu vypečenou šťávou. Pečeme do měkka.

Kromě už zmíněných brambor se hodí i hranolky a můžeme na talíř přidat čerstvou zeleninu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený losos na másle a víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený losos másle víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený losos na másle a víně

Kde najít informace



×