Pečený čaj s jablky a brusinkami recept
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkoušejte pečený čaj. Recept je jednoduchý a příprava celkem rychlá. Pokud skleničky pěkně ozdobíte, může to být i hezký dárek pro někoho blízkého.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2kg jablek
- 800g cukru
- 100g sušených brusinek
- 50g rozinek
- mletá skořice na posypání
Způsob přípravy
Nejprve si jablka důkladně omyjeje, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Rozložíme do pekáčku s vysokým okrajem a posypeme brusinkami, rozinkami(nemusí být, pokud je nemáte rádi), cukrem a nakonec jemně skořicí.
Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně 40 minut. Během pečení kontrolujeme, aby se nám ovoce nepřipálilo. Přídadně lehce podlijeme nebo promícháme.
Po vyjmutí z trouby ihned plníme do předem vyvařených skleniček. Ty otočíme dnem vzhůru a po vachladnutí uskladníme do chladna a temna.