Vepřové maso v hořčičné omáčce recept
Vepřové maso v hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem, s rýží nebo s bramborovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1 cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml sladké smetany
- 500 ml masového vývaru
- olivový olej
- máslo
- sůl
- sušený česnek
- mletý černý pepř
- hladká mouka
Způsob přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky silně asi 1 cm, zlehka je z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme lžící másla se lžící rostlinného oleje. Plátky masa opečeme (z každé strany asi 2 minuty), pak přidáme 50 ml vývaru a zvolna maso dusíme do měkka, vývar necháme vydusit.
Maso odložíme stranou na talíř, do výpeku přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání cibuli osmažíme až zežloutne, pak přidáme vývar, obě hořčice, špetku sušeného česneku, promícháme a všechno přivedeme k varu.
Krátce povaříme a když cibule změkne přidáme smetanu, ve které jme rozmíchali lžičku mouky a znovu vaříme, dokud omáčka lehce nezhoustne. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti, vložíme do ní plátky masa a vše už jen prohřejeme.