Vepřové maso v hořčičné omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřové maso v hořčičné omáčce podáváme s knedlíkem, s rýží nebo s bramborovými noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml sladké smetany
  • 500 ml masového vývaru
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • sušený česnek
  • mletý černý pepř
  • hladká mouka


Způsob přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky silně asi 1 cm, zlehka je z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme lžící másla se lžící rostlinného oleje. Plátky masa opečeme (z každé strany asi 2 minuty), pak přidáme 50 ml vývaru a zvolna maso dusíme do měkka, vývar necháme vydusit.

Maso odložíme stranou na talíř, do výpeku přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání cibuli osmažíme až zežloutne, pak přidáme vývar, obě hořčice, špetku sušeného česneku, promícháme a všechno přivedeme k varu.

Krátce povaříme a když cibule změkne přidáme smetanu, ve které jme rozmíchali lžičku mouky a znovu vaříme, dokud omáčka lehce nezhoustne. Hotovou omáčku osolíme a opepříme podle chuti, vložíme do ní plátky masa a vše už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso v hořčičné omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso hořčičné omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso v hořčičné omáčce


×