Bylinkové máslo recept
Hodí k vařeným či pečeným bramborám, k masovým minutkám a samozřejmě na pečivo. Skvěle vám poslouží i jako základ při přípravě chuťovek. Vypadá hezky na talíři, a přitom ho připravíte jednoduše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrst čerstvých bylinek (směs tymiánu, rozmarýnu, pažitky a petrželky)
- 3 stroužky česneku
- 250 gmásla
- sůl, pepř
Způsob přípravy
Omyté a osušené bylinky nasekejte nadrobno. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte.
Změklé máslo utřete s nakrá- jenými bylinkami, česnekem, solí a pepřem do pěny. Vložte do mísy, potravinářské fólie nebo formiček. Poté dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice, případně zamrazte na později.