Pečený čaj recept
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech.
Ovoce očistíme a oloupeme a vypeckujeme.
Ingredience receptu
- 2 kg ovoce podle ročního období (jablka, pomeranče, ananas, meruňky, broskve, jahody, třešně, brusinky)
- 1 kg cukru
- 3 lžičky směsi koření – anýz, celý hřebíček, skořice, badyán
- 1 dl rumu
- 1–2 ks citronu
Způsob přípravy
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a vypeckujeme. Poté ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do pekáče nebo pečící mísy. Ovoce smícháme s cukrem, rumem a kořením a zakápneme šťávou z citronu. Takto připravenou směs necháme péct při 180 °C cca půl hodiny - ovoce by mělo pustit šťávu.
Po vytažení z trouby pečený čaj plníme zavařovacích sklenic. Ty poté necháme vychladnout dnem vzhůru. Příprava samotného pečeného čaje už je velice jednoduchá - 4 lžičky pečeného čaje zalijeme v hrnku vroucí vodou.