Rebarborový štrůdl recept
Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že budete mít velký úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g rebarbory
- 1 balíček listového těsta
- 20 dětských piškotů
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- 2 lžíce cukru krupice
- skořice
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžička vanilkového cukru
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse rozdrtíme piškoty, přidáme vanilkový pudink v prášku, cukr krupice, špetku skořice a nakrájenou rebarboru. Vše důkladně promícháme.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na oválnou placku. Doprostřed rozložíme rebarborovou směs a okraje přehneme přes sebe. Potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr.