Kulaté bramborové knedlíky recept
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- 2 lžíce sádla
- 2 vejce
- 30 dkg hrubé mouky
- 2 lžíce solamylu
- sůl
Způsob přípravy
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupáme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce, solamyl a uhněteme těsto. Z těsta připravíme kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody.
Vaříme přibližně 10 minut, vyzkoušíme na knedlíku vyndaném z vody a překrojeném na polovinu. Není-li uvnitř syrový, vyjmeme všechny knedlíky z hrnce. Můžeme omastit sádlem se smaženou cibulkou, nebo posypat bylinkami k upečenému masu, nebo podávat jako přílohu k různým omáčkám.