Grilovaná roštěná se zelným salátem recept
Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g roštěné
- 150 g majonézy
- 100 g kysaného zelí
- 1 jablko
- sůl
- mletý barevný pepř
- mletá sladká paprika
- citron
- olivový olej
Způsob přípravy
Roštěnku nakrájíme na plátky, potřeme je olivovým olejem z obou stran, opepříme, osolíme a jen lehce posypeme mletou paprikou. Pak je uložíme na půl hodiny do ledničky.
Po půl hodině plátky grilujeme z každé strany asi 1,5 až 2 minuty. Horké zabalíme do alobalu a uložíme na 20 minut do tepla.
Mezitím si připravíme zelný salát. Kysané zelí zcedíme a nakrájíme na drobnější kousky. Přidáme nahrubo nastrouhané jablko, smetanu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
Maso vyndáme z alobalu a společně se zelným salátem a vybranou přílohou můžeme podávat.