Mražené krevety recept
Mražené krevety jsou většinou připravené přímo k vaření. Stačí je rozmrazit. Koření můžete použít i jiné. Podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g mražených krevet
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- rozmarýn nebo jiné koření
Způsob přípravy
Mražené krevety vyndáme z mrazáku a necháme je při pokojové teplotě v plastovém sáčku rozmrazit. Nikdy je nerozmrazujeme přímo ve vodě.
Když jsou krevety připravené, ve vysoké pánvi zahřejeme olej na střední teplotu. Krevety do něj naskládáme vedle sebe v jedné vrstvě a zvolna je opékáme.
Když začnou zespoda měnit barvu dorůžova, všechny je obrátíme a opékáme dalších 3 až 5 minut, až jsou zcela propečené. Dbáme na to, aby se úplně zbavily průhlednosti.
Během vaření krevety okořeníme podle své chuti. Nebo je ochutíme, až když jsou hotové. Můžeme použít různé čerstvé bylinky, sušený česnek, citronovou šťávu, směs koření, je to jen na nás.