Kuřecí játrová paštika recept
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g kuřecích jater
- 200 g másla
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce třešňového likéru (cherry)
- 4 šalotky nebo 1 velká cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- pažitka nebo petrželka
Způsob přípravy
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale rohlík nebo houska, namazaná kuřecí játrovou paštikou, je klasická pochoutka třeba jako svačinka pro školáky. Výborně chutná paštika posypaná nasekanou pažitkou. Do hrnce nalijeme olej, přidáme polovinu másla a nadrobno nakrájené šalotky, nebo velkou cibuli. Osmahneme do růžova, pak přidáme utřený česnek a kuřecí játra.
Restujeme asi 8-10 minut, vnitřek jater by měl zůstat růžový. Potom vše zalijeme třešňovým likérem, promícháme a dáme vychladnout. Vychlazenou směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme dle chuti. Hotovou paštiku nalijeme do menších misek nebo skleniček, povrch zalijeme rozpuštěným máslem a uložíme do ledničky.