Kuřecí játrová paštika recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g kuřecích jater
  • 200 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce třešňového likéru (cherry)
  • 4 šalotky nebo 1 velká cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • pažitka nebo petrželka


Způsob přípravy

Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale rohlík nebo houska, namazaná kuřecí játrovou paštikou, je klasická pochoutka třeba jako svačinka pro školáky. Výborně chutná paštika posypaná nasekanou pažitkou. Do hrnce nalijeme olej, přidáme polovinu másla a nadrobno nakrájené šalotky, nebo velkou cibuli. Osmahneme do růžova, pak přidáme utřený česnek a kuřecí játra.

Restujeme asi 8-10 minut, vnitřek jater by měl zůstat růžový. Potom vše zalijeme třešňovým likérem, promícháme a dáme vychladnout. Vychlazenou směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme dle chuti. Hotovou paštiku nalijeme do menších misek nebo skleniček, povrch zalijeme rozpuštěným máslem a uložíme do ledničky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí játrová paštika recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí játrová paštika.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí játrová paštika .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí játrová paštika

Kde najít informace



×