Špagety s pikantní omáčkou recept
Špagety s pikantní omáčkou je jídlo vonící česnekem a rajčaty. Skoro jako v Itálii.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g špaget
- 180 ml suchého bílého vína
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 řapíkatý celer
- 1 menší cibule
- 500 g naložených loupaných rajčat
- snítka rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájený celerový stonek a krátce vše opečeme.
Nyní přilijeme bílé víno a za občasného míchání dusíme, až se víno vyvaří. Pak přidáme pokrájená rajčata z konzervy, nasekanou snítku rozmarýnu, špetku soli a pepře a vše zalijeme vývarem.
Zvolna jídlo dusíme asi 15 až 20 minut, až se část tekutiny odpaří a vznikne středně hustá omáčka. Podle chuti ji dokořeníme solí a pepřem a můžeme podávat společně se špagetami.