Jablečný koláč bez lepku recept
Jablečný koláč bez lepku bude chutnat všem bez rozdílu. Je vláčný a voní skořicí a mandlemi.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g rýžové mouky
- 150 g kukuřičné mouky
- 4 lžičky kypřícího prášku bez lepku
- 0,5 l jablečného moštu
- 1 lžička skořice
- 80 g rozinek
- 350 g jablek
- 100 ml olivového olej
- 80 ml javorového sirupu
- 50 g mletých mandlí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Způsob přípravy
Jablečný mošt svaříme se skořicí, vanilkovým cukrem a mandlemi a necháme vychladnout. Ve velké mise smícháme obě mouky s kypřícím práškem. Do vychladlého moštu přilijeme javorový sirup, olej, vše prošleháme a nalijeme do mísy s moukou.
Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, rozinky a špetku soli a těsto důkladně promícháme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Hotové těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypané formy na koláč a v předehřáté troubě ho pečeme přibližně 40 minut.