Lehké zeleninové rizoto recept
Lehké zeleninové rizoto voní čerstvými bylinkami a jarem. Pokud chcete vegetariánský pokrm, klidně vynechte kuřecí maso. I tak bude rizoto chutnat skvěle..
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g rýže Arborio
- 1 mladá cuketa
- 1 hrnek čerstvého špenátu
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého suchého vína
- 2 kuřecí prsa
- 70 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar
- zelená bazalka
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku až zesklovatí. Pak přidáme celé stroužky česneku a rýži. Za stálého mícháni vše krátce osmažíme, aby se česnek rozvoněl. Stroužky česneku odstraníme, přilijeme víno a za občasného míchání dusíme rýži, dokud se víno nevyvaří.
Nyní přidáme trochu vývaru, špetku soli a pepře a dál dusíme rýži do změknutí. Občas vývar podle potřeby doléváme. Když rýže změkne, přidáme nasekaný špenát, nadrobno nakrájenou cuketu a už jen krátce podusíme do změknutí zeleniny.
Mezitím si na oleji opečeme dozlatova na malé kostičky nakrájené kuřecí maso. Přidáme ho do hotového rizota společně s nastrouhaným sýrem. Promícháme a můžeme podávat. Každou porci na talíři ještě ozdobíme čerstvou bazalkou.