Čína s jasmínovou rýží recept
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- jasmínová rýže
- 2 ks kuchyňská cibule
- koření - hřebíček
- řepkový olej
- sójová omáčka
- tatarská omáčka
- vepřová plec
- uzená červená paprika - mletá
- koření - na čínu
- oříšky - kešu
- sůl
- černý pepř - mletý
- jarní cibulka - nať
- rajčata
- 1 ks paprika - červená
- 1 ks paprika - žlutá
Způsob přípravy
Na oleji zlehka osmahneme rýži a zalijeme vodou. Osolíme a vložíme polovinu kuchyňské cibule, do které jsme zapíchly pár hřebíčků. Vaříme.
Kuchyňskou cibuli , oranžovou a červenou papriku pokrájíme a osmahneme na oleji. Mícháme. Přisypeme nakrájenou vepřovou plec. Přilijeme maličko vody. Zakápneme sójovou omáčku.
Přidáme koření a osolíme. Vmícháme kešu oříšky. Opět zakápneme sójovou omáčku. Povaříme.
Na talíř nandáme rýži. Navrch naservírujeme čínu s trochou šťávy. Ozdobíme natí jarní cibulky. Kolem položíme a rajčátka. Podáváme např. s tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.