Sdílet:

Kapr po staročesku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Kapr je v našich končinách velmi oblíbená ryba, a to nejen na Vánoce. Smažený kapr je klasika, ale velmi dobře chutná i pečený, například podle tohoto staročeského receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 větší kapr
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 - 3 cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g rozinek
  • 50 g másla
  • mletý zázvor
  • sůl


Způsob přípravy

Rybu opláchneme a osušíme. Uvnitř i zvenku osolíme a posypeme mletým zázvorem.

Kapra na povrchu několikrát nařízneme ostrým nožem a do záhybů vložíme plátek slaniny.

Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme chvíli namáčet. V mezičase předehřejeme troubu na 200°C.

Kapra vložíme do pekáče, přidáme pár plátků másla a na proužky nakrájenou cibuli. Rozinky scedíme a promícháme s vínem.

Pekáč dáme do rozehřáté trouby, rybu zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme na 180°C, kapra podlijeme vínem s rozinkami a pečeme dočervena.

Hotového kapra podáváme s vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kapr po staročesku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kapr po staročesku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kapr staročesku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kapr po staročesku

Kde najít informace



×