Hovězí maso ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu, je jemnější a vaření bude trvat kratší dobu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g předního hovězího bez kosti
  • 1 cibule
  • 200 ml smetany
  • 1 vejce
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžička kari koření
  • 300 ml vývaru
  • cukr krupice
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Maso vcelku uvaříme do měkka v osolené vodě. Dbáme na to, aby bylo celou dobu vaření ponořené. V kastrole mezitím na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme mouku a kari koření a krátce za stálého míchání vše osmahneme.

Nyní do kastrolu přilijeme vývar a když ho přivedeme k varu, po minutě kastrol z plotny odstavíme. Omáčku ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru. Ve smetaně rozšleháme žloutek, přidáme ji do omáčky a za stálého míchání omáčku znovu prohřejeme, ale už nevaříme

Uvařené maso nakrájíme na plátky a na talíři ho přelijeme omáčkou. Přílohou mohou být brambory, knedlíky, rýže. Podle vaší chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí maso ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí maso smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí maso ve smetanové omáčce

Kde najít informace



×