Hovězí maso ve smetanové omáčce recept
Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu, je jemnější a vaření bude trvat kratší dobu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g předního hovězího bez kosti
- 1 cibule
- 200 ml smetany
- 1 vejce
- 30 g hladké mouky
- 1 lžička kari koření
- 300 ml vývaru
- cukr krupice
- olivový olej
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Maso vcelku uvaříme do měkka v osolené vodě. Dbáme na to, aby bylo celou dobu vaření ponořené. V kastrole mezitím na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme mouku a kari koření a krátce za stálého míchání vše osmahneme.
Nyní do kastrolu přilijeme vývar a když ho přivedeme k varu, po minutě kastrol z plotny odstavíme. Omáčku ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru. Ve smetaně rozšleháme žloutek, přidáme ji do omáčky a za stálého míchání omáčku znovu prohřejeme, ale už nevaříme
Uvařené maso nakrájíme na plátky a na talíři ho přelijeme omáčkou. Přílohou mohou být brambory, knedlíky, rýže. Podle vaší chuti.